Bejelentkezés X
Regisztráció/Elfelejtett jelszó

Felnőtt kyu vizsga

Időpont: 2018. március 24. 13:00
Helyszín: Váci dojo

Jelentkezési lap:
https://goo.gl/forms/KyZUCGzOWb91Di7s1

Jelentkezési határidő: 2018. március 10.

Segítség a vizsgajelentkezéshez!
Mennyi időnek (kivárási idő) kell eltelnie 2 vizsga között?
Az edzéseken már számtalan alkalommal szóba került a vizsgák közötti kivárási idő. Az edzés napok tekintetében nincs feladatunk, mivel a vizsgaanyagban minden fokozatnál egyértelműen meg van határozva a minimum (irányadó) edzésszám. Azzal kapcsolatban viszont van dolgunk, hogy miként kell teljesíteni a meghatározott edzésszámot a két vizsga közötti időszakban.
A harcművészetek gyakorlásához elengedhetetlen a rendszeresség, ebből kifolyólag a megjelölt minimum edzésszámot összefüggően kell teljesíteni. A Seishokan Aikido Egyesületben gyakorlók szerencsés helyzetben vannak, akár heti 6 alkalommal is gyakorolhatnak. Ennek ellenére a két vizsga közötti teljes időszakban csak a minimum heti két edzést tudom, rendszeres gyakorlásnak elfogadni.

Példa a rossz megközelítésre: márciusban vizsgázott valaki 7. kyu-ra és a következő vizsgáját júliusban szeretné megtenni (minimum 20 edzésnap szükséges), április –május hónapban nem gyakorol, majd júniusban minden edzésen részt vesz, és így 24 edzéssel rendelkezik a két vizsga között. (Nem teljesítette a vizsga egyik feltételét, mert ugyan megvan az edzésszáma, de a rendszeres gyakorlásnak nem tett eleget).

Példa a jó megközelítésre: az előbbi példánál maradva márciusi 7. kyu-s vizsga után rendszeresen gyakorlással (min. heti 2 edzés április-május -június) 24 edzésnap ( betegség, munkahelyi elfoglaltság okán 4 edzésről való hiányzás benne van a rendszerben). Abban az esetben, ha valaki rendszeresen heti 3 vagy 4 alkalommal látogatja az edzéseket vagy edzőtáborokon vesz részt, az beszámítható a szükséges edzésszámba. 
(Teljesítve a vizsga egyik feltétele)
A több heti vagy esetleg hónapi kihagyásnál (ami nem fér bele a rendszer határaiba) a gyakorlás újrakezdésétől a teljes szükséges edzésszámmal kell számolni. 
(Pl. 2. kyu-nál 60 edzés a szükséges, ez teljesíthető heti 3 edzéssel 5 hónap alatt, heti 2 edzéssel 8 hónap alatt)
A többi fokozat esetében ugyan ezen elvek szerint lehet kiszámolni a szükséges edzésszámot.
Kyu fokozat esetén edzésnapokban, dan fokozat esetén években van meghatározva a MINIMUM kivárási idő.

A fent leírtak az egyesület minden tagjára érvényesek akár kyu, akár dan fokozat megszerzése előtt állnak. (Az edzésvezetők esetében csak azon edzések számítanak az edzésszámba, amelyeken gyakorlóként vesznek részt!)