Bejelentkezés X
Regisztráció/Elfelejtett jelszó

Miért éppen Aikido ?

Az Aikido egy különleges japán harcművészet, amely a művészetek ősi hagyományait ötvözi az ember testi-szellemi fejlődését célzó békés gondolatiságával. Az aikido egy valódi budo, vagyis harcművészet; a japán katonai harci művészetek történelmi tradícióiból alakult ki. Komolyan gyakorolva több mint taktika és önvédelmi technikák ismerete: az aikido a lélek tökéletesítésének tudománya.

Vélemények az Aikido-ról

Az első perctől kezdve szimpatikus volt Péter mester mindannyiunknak. Türelmes, kedves, vicces, s ha kell maga módján szigorú is. Nagyon ért a gyerekek nyelvén, lehet az óvodás vagy iskolás. Az Aikido önfegyelemre, összpontosításra, tiszteletre tanít, személyiség formáló hatása van. Egy kedves összetartó közösség részesévé váltunk, amelyből barátságok születtek. Klau egyedüli lányként kezdte, lassan másfél éve,  a fiúk kedvesen fogadták,  segítették, így hamar beilleszkedett a csoportba.  Nagyon örülünk, hogy idővel egyre több lány jár már edzésre, akiknél már most látni nem a külsőség a fontos, ezáltal nem "Barbi" babák lesznek. Klautól egyszer nem hallottuk még: nem szeretne menni Aikido órára, mindig boldogan megy, szereti csinálni, tanulni. Imádja Péter mestert és a vele egycsoportba járó gyerekeket. Jó érzés mindig úgy edzésre vinni, hogy látjuk, tudjuk, hogy jól érzi magát és hasznos dolgokat tanul. Egy idézet, ami számomra nagyon kifejezi az Aikido-t: "Megtanít, hogyan építsd az utad, nem azt, hogy hogyan rombold."  
Szederákné Kata Klaudia anyukája

Gyermekünk öt éves korában kezdte az ismerkedést ezzel az önvédelmi sporttal. Rövid keresgélés után találtunk rá a Seishokan dojo-ra, ahol Bajusz Péter mester vezetésével kisebb-nagyobb gyermekek és felnőttek ismerkednek az Aikido alapjaival. Immár másfél éve rendszeres látogatója gyermekünk az edzéseknek, kettő sikeres vizsgán van túl, és lelkesedése töretlen. Péter mester kiválóan kezeli a gyermekeket, türelmes, kedves, bár nincs könnyű dolga. Ebben a korban a gyerekek még csak ismerkednek a fegyelem, figyelem, tanulás rejtelmeivel. Látható a fejlődés, akár aikido, akár fegyelmezettség terén. Az egyesületben megismerkedtünk kisebbekkel, nagyobbakkal, mint a lányunk, mégis kiválóan beilleszkedtünk és barátokra leltünk. Számunkra is jó látni, mennyi hasonlóan gondolkodó szülő van, akikkel hétről hétre a terem előtt állva látjuk, hogy gyermekeink szépen fejlődnek, testük egészségét megóvva tanítják őket. Azt gondoljuk, minden gyermek számára szükséges lenne már ebben a korban elkezdeni ilyen, vagy hasonló sportot, mert az Y generáció komoly viselkedési problémákkal küzd, hiányzik a gyermekkortól kezdődő tematikus, fegyelemre és tiszteletre való nevelés, a célok kitűzése. Úgy érezzük jól döntöttünk mikor az Aikidot választottuk, szerencsések vagyunk, hogy rátaláltunk a Seishokan Aikido Egyesületre és Péter mesterre.      
Szederák Attila Klaudia apukája

Először az Aikidoval egy gálán találkoztunk, első pillanatban tudtuk, hogy ez az a harcművészet, amiről úgy gondoljuk, hogy már egy elsős gyereknek is való. Azóta eltelt 7 év és Zalán töretlen lendülettel jár, szorgalmasan gyakorol és teljesíti a vizsgákat. Ez köszönhető az Aikido szellemiségének, az edzések hangulatának és az oktatók személyének.
Csolák Veronika és Horlik Zoltán, Zalán szülei

Gergőnél 2008 őszén enyhe gerincferdülést állapított meg az orvos. Ezt hanyag tartásnak is nevezik. Gyógytestnevelést javasoltak rá. Mivel az iskolában nem volt gyógytestnevelés, más iskolába nem sikerült bejutni, 2009 év elején Gergő elkezdett aikido edzésre járni. A következő tavasszal (2010) ismét vizsgálat volt az iskolában, ahol megállapították, hogy Gergő gerince helyre állt, hanyag tartása megszűnt. Bár időközben egy lelki tehertől is megszabadult, azt gondolom, hogy ebben az aikido edzéseknek is nagy szerepük volt.
Szalóki Margit édesanya

Az aikido olyan mozgásművészet, mely egyaránt fejleszti a személyiséget, a jellemet és a fizikumot. Legfőbb erényét abban látom, hogy alapgondolata a másik fél tisztelete; ezért a gyakorlatok végzése során nem a partner, hanem önmagunk legyőzése a cél. A foglalkozások során finomodik a saját test feletti kontroll, mely a szem-kéz koordináció fejlődését, a pontos mozgásindítást és kivitelezést segíti. Ezen túl az egyre tudatosabbá váló mozgásoknak izomtónus normalizáló hatása is van. Egy-egy sikeresen kivitelezett gyakorlat növeli a kompetenciaérzést, amin keresztül lehetővé válik a reális önismeret, önértékelés, önbizalom kialakulása, mely a stabil személyiség alapja. A fentiek mellett azért is ajánlom, mert az aikido egy olyan összetett, sokrétű tevékenység, melyben minden ember megtalálja a számára fontos értékeket.
Duhonyi Adrienn gyógypedagógus

Kisfiamnál 2 évesen diagnosztizálták a D-vitamin hiányt RTG-en, ami akkorra min 30% csontvesztést jelentett! A csontosodási zavara a megfelelő kezeléssekkel helyreált, de… ennek következményeképpen tavaly diagnosztizáltak nála: gerincferdülést és a bal lábának 2cm-es rövidülését! Gyógymód: gyógytorna és úszás. Az úszás nem volt elég izgalmas a fiamnak és különben is a Jackie Chan is karatézik. Megkérdeztük az ortopéd orvost és kifejezetten javasolta. Ekkor akadtunk az Aikidora. Mindenhol annyi jót írtak róla, nekünk is ki kell próbálnunk. Péter bácsi kedvesen fogadta Balázsunkat és ő be is állt edzeni. Igyekezett lépést tartani a többiekkel és minden edzés végére izzadtan, fáradtan és büszkén jött hozzánk. Azóta 1/2 év telt el! Balázs sokkal ügyesebb a futásban, ugrálásban, guggolásban és az önbizalma is nagyobb lett! Amikor Péter bácsi azt mondja a gyerekeknek az utolsónak 30 guggolás, Balázsom összeszedi minden erejét … és soha nem utolsó! Mindezek mellett nem lenne elég önmagában az Aikido ha az aki tanítja nem úgy állna a gyerekekhez ahogy Péter bácsi! Látom rajta ahogy szurkol a Balázsnak, hogy a fogócskánál el tudja kapni a gyerekeket. Látom ahogy segít nem csak az én fiamnak, minden kisgyereknek,és soha nem kérdőjelezi meg ha egy gyerkőc azt mondja rosszul vagyok vagy fáj a lábam. Az Aikido és Péter bácsi segítségével Balázsom ugyan olyan ügyes lesz mint bárki más!
Bea Balázs anyukája